Pobedite konstipaciju. Vodič korak po korak do zdrave probave?

Uključivanjem hrane bogate vlaknima u svoju svakodnevnu ishranu, održavanjem hidratacije, redovnim vežbanjem i upravljanjem stresom, možete se efikasno boriti protiv zatvora.

zatvor creva lek
Najbitnije iz teksta:
  • Pojam opstipacije i konstipacije.
  • Ishrana.
  • Prirodni preparat.

Zatvor je relativno uobičajen problem sa varenjem koji pogađa veliki broj ljudi širom sveta. Odlikuje se retkim i otežanim pražnjenjem creva, te opštim osećajem nelagodnosti. Uključivanjem hrane bogate vlaknima u svoju svakodnevnu ishranu, održavanjem hidratacije, redovnim vežbanjem i upravljanjem stresom, možete se efikasno boriti protiv zatvora.

Razumevanje opstipacije:

Pre nego što preduzmemo prve korake ka prevazilaženju opstipacije, vazno je da najpre što bolje upoznajmo ovo stanje. Opstipacija (zatvor) je veoma čest zdravstveni problem koji se manifestuje kao neredovno i otežano pražnjenje creva, uz oskudnu i tvrdu stolicu. Do opstipacije može doći iz različitih razloga, kao što su neredovna i neadekvatna ishrana praćena nedostatkom vlakana u ishrani, nedovoljan unos vode, sedeći način života i nedovoljna fizička akitivnost, pojedina oboljenja digestivnog trakta, upotreba pojedinih lekova i stres. To može dovesti do nadimanja i nelagodnosti u stomaku što dalje ima uticaja na naše opšte psihofizičko stanje. Primenom sledećih dokazanih koraka i uključivanjem specifične hrane bogate vlaknima u svoje svakodnevne obroke, možete se efikasno boriti protiv zatvora.

Dokazani koraci za rešavanje problema zatvora:

Povećajte unos vlakana:

Jedan od najvažnijih koraka u borbi protiv zatvora jeste da se obezbedi adekvatan unos dijetetskih vlakana. Vlakna povećavaju količinu (mislim da se kaze zapreminu) stolice i olaksavaju ( podsticu, promovisu) pokrete creva, kroz koje hrana prolazi, što olaksava praznjenje. Uključite sledeću hranu bogatu vlaknima u svoju ishranu:

Cvekla: 2,8 grama vlakana na 100 grama Sočivo: 7,9 grama vlakana na 100 grama Čia semenke: 34,4 grama vlakana na 100 grama Ovas: 10,6 grama vlakana na 100 grama Brokoli: 2,6 grama vlakana na 100 grama

Ostanite hidrirani:

Adekvatna hidratacija, takođe je neophodna za pravilno varenje i sprečavanje zatvora. Obavezno pijte puno vode tokom dana. Hidratacija pomaže u omekšavanju stolice. Koristite biljne čajeve, sveže sokove ili hranu bogatu vodom kao što su lubenica i krastavci kako biste ostali hidrirani i olakšali rad organa za varenje.

Redovna fizička aktivnost:

Fizička aktivnost ima višestruke prednosti. Vežbanje stimuliše mišiće u vašim crevima, pomažući na taj način kretanje “otpada” kroz probavni sistem. Planirajte najmanje 30 minuta umerenih vežbi, kao što su hodanje, trčanje ili vožnja bicikla. Primenujte ove vežbe većinu dana u nedelji kako biste poboljšali probavu.

Vežbajte kontrolu stresa:

Stres može poremetiti normalno funkcionisanje vašeg digestivnog sistema, što može da dovede do zatvora. Uključite tehnike za smanjenje stresa kao što su molitva, vežbe dubokog disanja ili bavljenje hobijima u kojima uživate. Dajte prioritet brizi o sebi i opuštanju da biste doprineli zdravlju creva i ublažili probleme sa zatvorom.

Magični proizvod: Aloe Vera Gel kompanije Forever Living

Pored dokazanih načina za rešavanje zatvora navedenih u tekstu iznad, postoji jedan izvanredan proizvod koji može pomoći u regulisanju zdravlja probave. To je Aloe Vera Gel kompanije Forever Living. Zahvaljujuči prisustvu optimalne koncentracije supstanci pod nazivom antrahinoni, Aloe Vera poseduje laksativno dejstvo. Takođe, ove supstance mogu da pomognu resorpciju iz creva, imaju potencijalno antimikrobno svojstvo i poseduju snažno analgeticko dejstvo. Ovaj prirodni i umirujući gel dobijen iz unutrašnjosti lista biljke Aloe Vera nudi nekoliko prednosti za ljudski sistem za varenje, uključujući:

Umirujući efekat na digestivni trakt Podržava rast korisnih crevnih bakterija Pomaže u smanjenju upale u crevima Poboljšava apsorpciju hranljivih materija i poboljšava celokupno varenje

Uključivanjem Aloe Vera gela u svoju rutinu, možete poboljšati svoje zdravstveno stanje i efikasno se boriti protiv zatvora.

Preporuka za upotrebu Aloe Vere napitka:

Preventivno: 0,5dcl dnevno; Lakša stanja: 1 - 1,5dcl dnevno; Teška stanja: 1,5 - 3dcl dnevno.


opstipacija lek

Aloe Vera Gel

Doprinosi očuvanju zdravlja organa za varenje
Pomaže pravilnom razvoju crevne flore
Blagotvorno deluje na ceo organizam
Doprinosi efikasnijem varenju

Ako se i Vi borite sa zatvorom, ne brinite!

Ne dozvolite više da opstipacija ometa vaše psihofizičko stanje. Prateći proverene korake navedene iznad, uključivanje hrane bogate vlaknima u vašu ishranu, održavanje hidratacije, redovno vežbanje, upravljanje stresom ili upotredbu suplemenata za ishranu, možete pobediti zatvor i postići optimalno zdravlje probave. Preuzmite brigu o svom zdravlju za varenje i zauvek se oprostite od opstipacije!

Fotografija: Freepik