Aloe vera kod konstipacije - Da li zaista pomaže?

Aloe vera je prirodni laksativ koji može pomoći da se stimuliše pražnjenje creva i ublaži zatvor.

lek za konstipaciju creva
Najbitnije iz teksta:
  • Alojom protiv zatvora.
  • Vlakna.
  • Probiotici.

Sveobuhvatni vodič za Aloe Veru u slučaju zatvora

Na alojanaklik.rs razumemo koliko zatvor može biti frustrirajući i neprijatan. Zato smo sastavili ovaj sveobuhvatan vodič za aloe veru, prirodni lek koji se vekovima koristi za ublažavanje opstipacije. U ovom članku ćemo istražiti prednosti aloe vere u slučaju zatvora, kako je koristiti, kao i potencijalne neželjene efekte.

Šta je Aloe Vera?

Aloe vera je sočna biljka koja raste u vrućim i suvim klimama. Koristi se u medicinske svrhe hiljadama godina, posebno zbog svojih antiinflamatornih, antibakterijskih i laksativnih svojstava. Aloe vera gel se ekstrahuje iz listova biljke i može se koristiti lokalno ili oralno.

Kako Aloe Vera pomaže kod zatvora?

Aloe vera je prirodni laksativ koji može pomoći da se stimuliše pražnjenje creva i ublaži zatvor. Sadrži jedinjenja koja se zovu antrahinoni, koja imaju snažan laksativni efekat povećavajući kontrakcije mišića debelog creva. Aloe vera takođe sadrži enzime koji pomažu u varenju i pomažu u efikasnijem razgradnji hrane.

Kako koristiti Aloe Veru u slučaju zatvora

Postoji nekoliko načina da se aloe vera koristi u slučaju problema sa zatvorom. Najčešći metod jeste upotreba napitaka od aloe vere, koji se može naći u prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim internet prodavnicama. Važno je odabrati čist, organski sok od aloe vere koji ne sadrži nikakve aditive ili konzervanse. Počnite sa malom količinom, kao što je četvrtina šolje, i postepeno povećavajte dozu po potrebi.

Druga opcija jeste uzimanje kapsula ili tableta aloe vere, koje su dostupne u većini prodavnica zdrave hrane. Pridržavajte se preporučene doze na etiketi i pijte puno vode kako biste pomogli apsorpciju korisnih sastojaka.


vlakna u ishrani

Forever Fiber - Vlakna u ishrani

Doprinosi očuvanju zdravlja organa za varenje
Izaziva osećaj sitosti
Blagotvorno deluje na ceo organizam
Jača imunitet



Potencijalni neželjeni efekti

Iako je aloe vera generalno bezbedna za upotrebu, može izazvati neke neželjene efekte kod određenih pojedinaca. To može uključivati:

  • dijareju
  • grčeve
  • dehidraciju
  • disbalans elektrolita.

Važno je početi sa malom dozom aloe vere i pratiti reakciju vašeg tela. Ako osetite bilo koji od ovih neželjenih efekata, odmah prestanite da koristite aloe veru i konsultujte se sa svojim lekarom.

Aloe vera je prirodan i efikasan lek za zatvor koji se koristi vekovima. Sadrži jedinjenja koja mogu da stimulišu rad creva, pomažu u varenju i ublažavaju zatvor. Ako se borite sa zatvorom, razmislite o pokušaju aloe vere u jednom od njenih brojnih oblika. Međutim, kao i sa svakim novim suplementom ili lekom, važno je početi sa malom dozom i pratiti reakciju Vašeg tela. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.


probiotik za nervozna creva

Forever Active Pro-B Probiotik

Za zdrav sistem za varenje
10 milijardi korisnih bakterija
Poboljšava imunitet
Podstiče varenje i ubrzava metabolizam

Fotografija: Freepik